Ресторан грузинської кухні «ViVino» в Корюківці
Віднедавна в Корюківці можна скуштувати хінкалі, хачапурі, чкмерулі, оджахурі та інші страви родом із Грузії. Готують їх у новому закладі «ViVino». Сусіди.Сіty про те, як працює ресторан у центрі міста та що пропонує гостям.
Це не перший заклад у сфері громадського харчування, який відкрив місцевий підприємець Роман Менський. Спочатку у місті з’явилися його кав`ярня «ЧайКоff», піцерія «Pizza Di Roma», згодом — мініпекарня «Майстерня хліба», «Sushi Bar». Усі заклади напрацювали своїх постійних покупців і шанувальників.
Нині двері відвідувачам відчинив ресторан грузинської кухні «ViVino».
— Роман давно мріяв про такий заклад, бо любить грузинську кухню, — розповіла адміністраторка закладу й дружина власника Вікторія Менська.
Адміністраторка Вікторія, офіціантки Тетяна та АнастасіяАвтор: Сусіди.Сіty
Менські довго готувалися до відкриття, адже хотіли відповідати запитам відвідувачів. Дизайн інтер’єру — спільна сімейна ідея. А для навчання кухарів залучали фахівців, досвідчених шеф-кухарів із ресторанних закладів Чернігова та Києва, які допомогли і з розробленням меню. Кухарям організували професійні майстер-класи з приготування основних страв.
Кожного дня на зміну заступають два кухарі та два офіціанти.
Що в меню
Усім відомо, що Грузія — це хлібосольна країна з давніми традиціями щедрого частування. Грузинська кухня смачна, ситна, делікатесна, а тому в «Vivino», перш за все, можна спробувати різні хачапурі й хінкалі, оджахурі, чкмерулі, курча табака, плов, салати з грузинськими прянощами та спеціями з оливковою олією, суп харчо тощо. Окрім основних страв, тут пропонують грузинські сири та закуски, овочі на грилі.
— Кожного дня діє мангал-меню, — додає Вікторія Менська. — Шашлики з яловичини, свинини, курятини, люля-кебаб. Незабаром у продажу з’являться і яловичі стейки.
Дещо зі страв, які можна скуштувати у закладі
Алкогольна карта закладу представлена різними міцними напоями, але основа — це грузинські вина, коньяки, чача. Власник закладу довго обирав торгову марку, яка б вигідно представила грузинські напої, і знайшов таку. Серед іншого, відвідувачам пропонують міцні італійські й американські напої.
Десерти та солодощі у «ViVino» — власного виробництва. Вони не належать до грузинської кухні. Їх для закладів Романа Менського виготовляє місцева майстриня-кондитерка. Гості вже оцінили трайфли, бісквітні рулети та «Анну Павлову», які гармонійно смакують із запашним чаєм чи ароматною кавою.
«Анна Павлова» — десерт, який смакує багатьомАвтор: Катерина Везовик
Повне меню ресторану можна переглянути тут.
Як замовити столик
Зала «ViVino» компактна, розрахована на 20 гостей, а літній майданчик — на 10 місць. Тому це місце ідеально підходить для невеликих банкетів і затишних сімейних свят.
Місце затишного та смачного спілкування
Ресторан працює без вихідних з 9.00 до 22.00, а в п’ятницю і суботу — до 23.00. Зробити попереднє замовлення чи забронювати столик можна як у самому закладі, так і по тел. (095) 065-91-39.