У Корюківці не лише тушкують гурки з м’ясом, а й печиво на огірковому розсолі випікають

У Корюківці не лише тушкують гурки з м’ясом, а й печиво на огірковому розсолі випікають

Оригінальне печиво від Раїси Макаренко

Багато хто знає, що «коронна» страва корюківчан — це тушковані з м’ясом солоні огірки. А нещодавно довелося скуштувати печиво на огірковому розсолі. І така випічка вразила своїми смаковими якостями.

Про те, що корюківчанка Раїса Макаренко у такий спосіб удосконалила власний рецепт печива, дізналися під час засідання волонтерського клубу, що організувала Наталія Колобашкіна. Невтомні корюківські жінки, яких у місті називають не інакше, як «старша молодь», роблять дуже багато важливих справ, зокрема, для наших мужніх воїнів, які боронять Батьківщину..

Одним зі смаколиків, які відправляють нашим захисникам і частують гостей у їхньому «клубі», є печиво на розсолі, яке готує Раїса Макаренко. Це печиво з її легкої руки печуть тепер не лише на Корюківщині, а й на Менщині та Сосниччині.

У Корюківці не лише тушкують гурки з м’ясом, а й печиво на огірковому розсолі випікають

Раїса МакаренкоАвтор: Наталія Рубей

— Рецепту декілька десятків років, — розповідає господиня. — Коли почалася повномасштабна війна, то поїхала в село до дітей і почала випікати. І дотепер готую. Приготування просте, як і інгредієнти:

  • 6 столових ложок цукру,
  • 6 столових ложок розсолу,
  • 0,5 ч.л соди погасити оцтом,
  • 5 столових ложок олії та борошна стільки, щоб тісто було еластичним, не забитим.

Замісити тісто і дуже-дуже тонко, у декілька міліметрів, розкатати на пергаменті. І прямо там ножем нарізати на прямокутники чи ромби й випікати в духовці. Із зазначеної кількості продуктів виходить чотири дека печива.

Раїса Хюгунівна додає, що розсіл підходить будь-який — з огірків, помідорів, квашених або маринованих — все одно. Навіть з-під улюблених багатьма огірків із кетчупом! Господиня пробувала готувати на сироватці — не те. Робила тісто солоним — теж не воно, тверде виходить.

Каже, дехто з жінок розкочують тісто не так тонко, щоб більше нагадувало коржики, але їй і її дітям та онукам до вподоби саме тонесеньке. На колір і смак товариш не всяк.
Єдина порада від Раїси Макаренко: готове печиво варто зберігати у щільно закритому контейнері, щоб не відволожилося й було хрустким якомога довше.

Новини Чернігова